Świeży, bardzo dobry
Pojemność słoika to 900 ml w więc waga samego miodu to ponad 1250 gram
Miód wrzosowy– ma kolor brunatny i ostry, gorzkawy smak.
Posiada właściwości lecznicze przy zapaleniu dróg moczowych, kamicy nerkowej oraz zapaleniu jelit.
Duża zawartość enzymów i wolnych aminokwasów.
Miód wrzosowy zawiera bardzo dużą ilość hormonów wzrostu, neurohormonów i aż czterdzieści siedem biopierwiastków, które są w łatwy sposób przyswajalny dla organizmu człowieka. Jednak nie sądźmy, iż w miód nie posiada jakichkolwiek witamin. Tak jak wspomniano wcześniej, jest on ubogi w te składniki odżywcze jednak miód pszczeli wrzosowy jest obfity w witaminę B. I to można zaliczyć to jego dużego atutu.
Należy tu również wspomnieć, iż miód w doskonały sposób zastępuje cukier i w przeciwieństwie do białej słodyczy- nie zagraża naszemu zdrowiu. Często stosujemy pszczeli miód wrzosowy do herbaty, kawy, kakao. Taki napój ma właściwości rozgrzewające i niejednokrotnie zapobiegł chorobie. W miód możemy spotkać o wielu smakach. Głównym znaczeniem w jego tego typach walorze jest skąd miód pochodzi i z jakiego nektaru został wykonany. Miody o jaśniejszej barwie mają delikatniejszy i bardziej słodki smak. A te o ciemniejszym kolorze, są bardziej ostre i mniej słodkie. Stosujmy ten wspaniały wynalazek natury, na co dzień.
Król wśród miodów
Warty swojej ceny
Sposoby spożycia oraz dawkowanie :
zalecane jest spożywanie 1 do 2 łyżek stołowych 2-3 razy dziennie,
najlepiej przyswajalnym sposobem spożycia jest rozpuszczenie miodu w 1/2 szklanki letniej przegotowanej wody
Doskonały smak, polecam szczególnie osobą uwielbiającym słodkie
Posmakuj nietypowego miodu, czysta nawłoć prosto z Delty Nogatu
Mió lipowy zbierany na przełomie czerwca i lipca .Czysty miód lipowy doskonały do urozmaicenia diety .Ulubiony miód Polaków.